Service Calculatoare, Service PC, Depanare PC, Reparatii PC, Reparaţii PC, Consultanţă IT, Consultanta IT
HOME PROMOŢII SERVICII CERERE SERVICII ABONAMENTE FAQ CONTACT PARTENERI DESPRE NOI

ÎNTREBĂRI FRECVENTE - RĂSPUNSURI

 

Aceasta este o listă a întrebărilor frecvente adresate nouă.

Este posibil să găseşti răspunsuri la o parte din întrebările tale chiar în această secţiune.

De asemenea ne poţi suna la :
0724 - CTCLUJ ( 0724 - 282 585 )

DESPRE SERVICII
Care este programul vostru de lucru ?
Ce vă diferenţiază de alte firme de servicii IT ?
Care este aria de acoperire a serviciilor voastre ?
DESPRE CALCULATOARE
Vindeţi calculatoare second-hand ?
Ce este un Virus?
Ce este un Vierme (worm) ?
Ce este un Troian ?
Ce este un Spyware?
Cum aflu dacă am un Virus?
 
 
Î : CARE ESTE PROGRAMUL VOSTRU DE LUCRU ?
R :

Orele normale de program sunt de la 9:oo la 17:oo, de luni până vineri, dar putem să intervenim şi în afara orelor de program dacă apar urgenţe.

Î : CE VĂ DIFERENŢIAZĂ DE ALTE FIRME DE SERVICII IT ?
R :

Dacă ar trebui să răspundem printr-un singur cuvânt, am spune fără ezitare : CALITATEA. Pentru că facem parte dintr-o reţea internaţională de servicii IT profesionale, prezentă în 22 de ţări, prin mai mult de 450 de filiale. Specialiştii afiliaţi acestei reţele la fel ca şi specialiştii noştri au fost selectaţi în baza unor criterii de competenţă profesională dure şi riguroase.

 

Acesta este doar unul din motivele pentru care Computer Troubleshooters a fost desemnată franciza nr. 1 în lume la categoria Computer services & support (sursa :Entrepreneur Magazine, 2005). Există şi alte motive pentru care clienţii noştri apelează mereu cu încredere la noi

• suntem profesionişti, rezolvăm eficient problemele calculatorului tău pentru că ştim totul despre cauzele care le-au generat.
• vrem să fii pe deplin mulţumit în urma intervenţiilor noastre, practic vrem sa fim prietenii tăi la care să apelezi fără ezitare atunci când e cazul.
• ne dorim o relaţie de lungă durată şi de aceea preţul plătit pentru calitatea serviciilor noastre este unul corect şi accesibil oricui.
• în majoritatea situaţiilor rezolvăm problemele chiar la tine acasă sau la birou : ne contactezi şi unul din specialiştii noştri vine la tine să te ajute.

Î : CARE ESTE ARIA DE ACOPERIRE A SERVICIILOR VOASTRE ?
R :

Aria de acoperire a serviciilor noastre cuprinde oraşul Cluj-Napoca şi suburbiile . Dacă ai nevoie de servicii în afara acestei zone , te rugăm să suni la 0724-282585 pentru informaţii şi disponibilitate .

Î : VINDEŢI CALCULATOARE SAU COMPONENTE SECOND-HAND ?
R : Da. Consultanţa IT include achiziţionarea echipamentelor necesare bunei funcţionări a activităţilor clienţilor noştrii, in conformitate cu bugetul alocat. Fie că sunt noi sau second-hand, echipamentele achiziţionate sunt TESTATE şi au GARANŢIE.
Î : CE ESTE UN VIRUS?
R :

Un virus de calculator este un program (o bucată de cod executabil) care, odată instalat într-un calculator, are capacitatea unică de a se replica şi are drept scop dereglarea funcţionării normale a calculatorului “gazdă”. Dacă unii viruşi nu fac altceva decât să te întrerupă din lucru prin afişarea unor mesaje sau imagini, alţii însă pot produce pagube importante : distrugerea sau chiar ştergerea fişierelor, umplerea spaţiului disponibil din memoria principală sau de pe hard disk prin replicare continuă, încetinirea vitezei de execuţie a diverselor aplicaţii sau blocarea lor sau chiar formatarea hard disk-ului, soldată cu pierderea iremediabilă a tuturor datelor.

La fel ca şi viruşii biologici, viruşii de calculator se pot răspândi cu mare uşurinţă şi sunt adesea greu de eradicat. Se ataşează aproape tuturor tipurilor de fişiere şi se răspândesc pe măsură ce fişierele respective sunt transmise şi altor utilizatori, pe alte calculatoare.

Acum câţiva ani viruşii se răspândeau mai ales prin utilizarea largă a floppy disk-urilor, însă dezvoltarea fără precedent a Internet-ului - care a permis practic tuturor calculatoarelor din lume să se interconecteze şi să formeze o imensă reţea mondială - a facilitat totodată şi dezvoltarea de noi mecanisme, mult mai subtile şi mai eficiente, de răspândire pe scară largă a noilor tipuri de viruşi.

Să luăm spre exemplu poşta electronică (email)care a devenit esenţială în zilele noastre pentru o comunicare eficientă şi pentru transferul rapid de informaţii. Creatorii viruşilor de calculator au speculat imediat acest lucru, astfel că răspândirea prin email a viruşilor se face mai simplu şi mai rapid ca niciodată. Pentru companii efectul este pur şi simplu devastator. În numai cîteva minute se pot infecta toate calculatoarele din dotare, pagubele provocate în materie de productivitate precum şi costurile aferente operaţiunilor de curăţare fiind însemnate (zeci de milioane de dolari anual, la nivel mondial).

 

Nici un utilizator de computer nu este imun la viruşii de calculator. Fie că este vorba de calculatorul de acasă sau de cel de la firmă, toţi suntem expuşi la atacurile viruşilor. Până în prezent au fost identificaţi mai mult de 100.000 de viruşi şi în fiecare lună sunt creaţi şi depistaţi mai mult de 500 de noi viruşi. Cu toţii trebuie să luăm măsuri şi să încercăm să ne protejăm împotriva atacurilor lor.

Î : CE ESTE UN VIERME (WORM) ?
R :

Un vierme este un program care are de asemenea abilitatea de a se replica rapid pe cât mai multe calculatoare conectate între ele, speculând aşa numitele “găuri” de securitate ale anumitor aplicaţii sau ale sistemelor de operare. De exemplu viermele Slammer care a provocat mari necazuri în ianuarie 2003 a exploatat o problemă de securitate în aplicaţia SQL Server de la Microsoft.

Un alt exemplu celebru este viermele Code Red. A fost semnalat pe 19 iulie 2001 şi s-a răspândit cu o viteză uluitoare : 250.000 de copii în numai 9 ore. Traficul pe Internet a fost încetinit simţitor şi se prognoza chiar blocarea totală. Fiecare din copiile acestui vierme realiza o scannare (căutare) a serverelor Windows NT sau Windows 2000 care aveau anumite breşe de securitate şi nu aveau instalat “patch”-ul corespunzător de la Microsoft. De fiecare dată când găsea un astfel de sistem nesecurizat, se copia pe sistemul respectiv şi de acolo începea o nouă căutare a altor servere posibil de infectat, răspândindu-se astfel cu rapiditate.

Î : CE ESTE UN TROIAN?
R :

Un troian este un program, o bucată de cod programată să execute operaţii neautorizate şi cel mai adesea cu efecte distrugătoare pentru calculatorul infestat. Principala diferenţă între un virus şi un troian este aceea că un troian nu are capacitatea de a se replica. Programele prin care troienii ajung să se instaleze pe calculatoarele noastre par bine intenţionate şi ne induc ideea că ar fi utile pentru noi (exact ca în mitul grecesc al Calului Troian), însă cel mai adesea se dovedesc a ascunde intenţii “necurate” ale creatorilor lor.

Odată instalat în calculator un troian îi va provoca cu siguranţă destule probleme utilizatorului respectiv, soldate uneori chiar cu pierderi de date importante, însă nu se va replica. Dacă s-ar replica ar trebui să-l clasificăm ca şi virus şi nu ca troian.

Î : CE ESTE UN SPYWARE ?
R :

În domeniul calculatoarelor termenul spyware se referă la o gamă largă de aplicaţii dezvoltate cu scopul precis de a prelua controlul parţial sau total în anumite etape ale funcţionării calculatorului, bineînţeles fără acordul utilizatorului de drept. Aplicaţiile spyware se “strecoară” cel mai adesea în computerele noastre atunci când apelăm la servicii de file-sharing (schimb de fişiere) pe diverse site-uri specializate, când facem click cu mouse-ul pe tot felul de reclame dubioase în timpul navigării pe Internet sau când deschidem email-uri infectate.

 

În funcţie de gradul de agresivitate pentru care au fost proiectate, aplicaţiile spyware pot manipula funcţionarea de ansamblu a calculatorului, pot înregistra modul personal în care folosim calculatorul, pot fura diverse parole, ba chiar şi codurile de pe cardurile de credit. Şi, cel mai adesea, sunt extrem de greu de îndepărtat din sistem.

Î : CUM AFLU DACĂ AM UN VIRUS?
R :

În cazul în care calculatorul tău nu mai funcţionează aşa cum ţi-ai dori asta nu înseamnă neapărat că sistemul a fost infectat. Cauzele pot fi multiple, iar viruşii reprezintă doar una dintre ele.

Singurul mod în care poţi afla dacă ai calculatorul infectat este verificarea lui în detaliu, folosind un program anti-virus actualizat.

Computer Troubleshooters Cluj-Napoca

 
 
 
Membru al reţelei de francize Computer Troubleshooters
Home | Contact | Despre noi
Computer Troubleshooters Cluj-Napoca
© Copyright 2008 Computer Troubleshooters.